فهرست مطالب

Internal Medicine Today - Volume:12 Issue: 2, 2006

Internal Medicine Today
Volume:12 Issue: 2, 2006

  • 72 صفحه، بهای روی جلد: 10,000ريال
  • تاریخ انتشار: 1385/05/25
  • تعداد عناوین: 10
|
  • فاطمه حقیقی، مراد هاشمزهی، سیدعلیرا سعادتجو صفحه 5
    زمینه و هدف
    با توجه به شیوع سرطان پستان در جهان، کشور و در منطقه بیرجند و تفاوتهای منطقه ای، نژادی و قومی در فراوانی نسبی موتاسیون ژن P53، مطالعه حاضر به منظور تعیین فراوانی نسبی تغییرات ژن P53، استروژن و پروژسترون در مبتلایان به سرطان پستان انجام شد.
    روش تحقیق: در این مطالعه توصیفی- تحلیلی تمام نمونه های پاتولوژی مبتلایان به سرطان پستان، ثبت شده در درمانگاه های آسیب شناسی شهر بیرجند طی سالهای 82-1381 مورد بررسی قرار گرفتند. پس از تعیین نوع سرطان از بلوک های پارافینی، لام تهیه شد. پس از حذف پارافین توسط رنگ آمیزی اختصاصی، آزمایشهای ایمونوهیستوشیمی با استفاده از کیت هایP53، استروژن و پروژسترون (ساخت شرکت داکو دانمارک) انجام شد. داده های جمع آوری شده با استفاده از آزمون آماری Chi-Square در سطح معنی داری p<0.05 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    در مجموع، 51 نفر مورد مطالعه قرار گرفتند؛ تمام بیماران مونث، بیشتر آنان بالاتر از 48 سال (9/54%)، ساکن شهر (7/62%) و خانه دار (4/82%) بودند. در 12 نفر (5/23%) گیرنده های استروژن، در 11 نفر (6/21%) گیرنده های پروژسترون و در 14 نفر (5/27%) گیرنده های P53 مثبت بود. اختلاف معنی داری از نظر فراوانی نسبی گیرنده های مذکوردر دو رده سنی و نیز ساکنین شهری و روستایی وجود نداشت ولی درصد بیشتری از خانم های شاغل (7/66%) نسبت به خانم های خانه دار (3/14%) دارای گیرنده های استروژن مثبت بودند (p<0.001) فراوانی نسبی گیرنده های پروژسترون و P53 در خانم های شاغل نسبت به خانه دار بیشتر بود ولی از نظر آماری معنی داری نبود.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج حاصل از این مطالعه و شیوع روزافزون سرطان پستان و اهمیت شناسایی گیرنده های هورمونی و تغییرات ژنتیک در درمان و پیش آگهی بیماران، توصیه می شود مطالعات بیشتری با حجم نمونه بیشتر برای کمک به امر درمان و پیش آگهی بهتر بیماران انجام شود.
    کلیدواژگان: سرطان، p53، استروژن، پروژسترون، پستان
  • هاله قوامی، فضل الله احمدی، ربابه معماریان، حسن انتظامی، سقراط فقیه زاده صفحه 10
    زمینه و هدف
    چاقی، تجمع چربی در نواحی بالایی بدن و سابقه خانوادگی دیابت، در زمره عوامل خطر دیابت می باشند. از آنجا که افزایش توده بدنی به عنوان یک عامل خطرزای بیماران دیابتی تلقی و کنترل و کاهش وزن به منزله کنترل بیماری محسوب می گردد، مطالعه حاضر با هدف تعیین تاثیر مدل مراقبت پیگیر بر کنترل وزن و شاخص توده بدنی در بیماران دیابتی شهر ارومیه انجام شد.
    روش تحقیق: در این مطالعه نیمه تجربی که به صورت کارآزمایی بالینی بر روی 74 بیمار دیابتی، در شهر ارومیه انجام شد، نمونه های مورد مطالعه به روش تخصیص تصادفی به دو گروه آزمون و شاهد تقسیم شدند و با توجه به جورشدن متغیرهای مداخله گر در دو گروه، مدل مراقبت پیگیرکه دارای چهار قدم اساسی آشناسازی، حساس سازی، اجرا و ارزشیابی می باشد، بر گروه آزمون اجرا و پس از سه ماه، میانگین شاخص توده بدنی و وزن در دو گروه مورد بررسی قرار گرفت. داده ها با استفاده از آزمونهای آماری آنالیز واریانس، t مستقل و t زوجی در سطح معنی داری p£0.05 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    میزان شاخص توده بدنی و وزن درگروه شاهد و آزمون در شروع مطالعه و در ماه های اول، دوم و سوم مطالعه، در اندازه گیری های مکرر (p=0.01) و نیز تفاوت میانگین های شاخص توده بدنی و وزن، قبل و بعد از آزمون در هر دو گروه نشان دهنده اختلاف معنی دار آماری بود.(p=0.03)
    نتیجه گیری
    در این تحقیق، به کارگیری الگوی مراقبت پیگیر در کنترل شاخص توده بدنی در گروه آزمون موثر بود و سیر کاهشی داشت؛ این میزان در گروه شاهد تا حدی افزایش یافت. معنی دار بودن کاهش وزن در این بیماران ارزشمند است؛ از آنجا که افزایش وزن و توده چربی در بیماران دیابتی شایع است و اغلب کنترل بیماری را دچار مشکل می نماید و عوارض بیماری نمایان می گردد، ضروری است از مدل های موفق که می توانند در مهار وزن اضافی موثر باشند، استفاده گردد.
    کلیدواژگان: شاخص توده بدنی، دیابت، مدل مراقبت پیگیر
  • نازنین شماعیان رضوی، نرجس بحری بیناباج، لاله حسینی شهیدی، محبوبه پورحیدری صفحه 16
    زمینه و هدف
    درد زایمان از جمله شدیدترین دردهایی است که بشر تجربه می نماید و عوارض بسیار نامطلوب آن بر روند زایمان باعث شده است که تسکین دردهای زایمانی یکی از اولویتهای علم مامایی شود. تاثیر وضعیت مادر بر شدت درد زایمان عاملی است که برخی از محققان به آن اشاره نموده اند. مطالعه حاضر با هدف بررسی تاثیر دو وضعیت خوابیده و قائم بر شدت درد زایمان انجام شد.
    روش تحقیق: در این مطالعه نیمه تجربی، 56 خانم باردار مراجعه کننده به بیمارستان 22 بهمن شهر گناباد، به طور تصادفی در دو گروه قرار گرفتند؛ سپس هر دو گروه ابتدا مقیاس اضطراب اشپیل برگر را تکمیل و پس از تعیین شدت درد با مقیاس دیداری درد (VAS) گروه الف در وضعیت نشسته و گروه ب در وضعیت خوابیده قرار گرفتند. در طی 2 ساعت و در فواصل 30 دقیقه ای این وضعیتها به طور متناوب جابه جا و در پایان هر 30 دقیقه شدت درد بر اساس VAS سنجیده شد. داده ها با استفاده از آزمونهای آماری Chi-Square، Mann-Whitney، Wilcoxon و آنالیز واریانس یک طرفه در سطح معنی داری p£0.05 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    در انتهای ساعت اول و دوم و در هر دو گروه شدت درد در دو وضعیت نشسته و خوابیده اختلاف آماری معنی داری نشان نداد؛ همچنین میانگین شدت درد در کل وضعیتهای نشسته و کل وضعیتهای خوابیده در کل افراد مورد مطالعه نیز اختلاف آماری معنی داری نداشت.
    نتیجه گیری
    نتایج این پژوهش بیانگر آن است که وضعیت مادر تاثیری بر شدت درد زایمان ندارد؛ بنابراین وضعیت خاصی را نمی توان برای کاهش شدت درد تعیین نمود؛ در این خصوص پیشنهاد می شود در صورت عدم ممنوعیت پزشکی، مادر در وضعیتی قرار گیرد که در آن احساس راحتی بیشتری کند.
    کلیدواژگان: مرحله اول زایمان، درد، وضعیت مادر، لیبر
  • بیژن خراسانی، عبدالرحیم قلی زاده پاشا صفحه 21
    زمینه و هدف
    اخیرا به دلیل نتایج غیر قابل قبول و افزایش لاپاراتومی منفی، معیارهایی برای عمل جراحی تعیین و به دنبال آن لاپاراتومی انتخابی، جایگزین لاپاراتومی اجباری شده است. مطالعه حاضر به منظور تعیین فراوانی علل مختلف لاپاراتومی منفی در ترومای نافذ و غیر نافذ شکمی انجام شد.
    روش تحقیق: مطالعه به صورت توصیفی گذشته نگر بر روی بیمارانی که به دنبال ترومای شکمی تحت لاپاراتومی اورژانسی قرار گرفته بودند، انجام گرفت. داده ها با استفاده از پرسشنامه از پرونده های موجود در بایگانی بیمارستان استخراج و با استفاده از نرم افزار آماری SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    در مجموع برای 138 بیمار ترومایی، لاپاراتومی انجام شده بود؛ 96 بیمار (5/69%) دچار ترومای غیرنافذ و 42 بیمار (5/30%) دچار ترومای نافذ شده بودند. بیشتر بیماران در دهه سوم زندگی لاپاراتومی شده بودند. شایعترین علت تروما، تصادف اتومبیل و چاقوخوردگی بود. برای هیچ بیماری جهت تشخیص، از لاواژ شکمی و سی تی اسکن استفاده نشده بود. درترومای غیرنافذ با استفاده از معاینات و علایم بالینی و در ترومای نافذ به علت نافذبودن، لاپاراتومی انجام شده بود. در ترومای نافذ و غیرنافذ به ترتیب 20 مورد (50%) و 8 مورد (5/8%) لاپاراتومی منفی وجود داشت.
    نتیجه گیری
    در این مطالعه، آمار قابل توجهی از موارد تروما مربوط به تصادف و چاقوخوردگی بود که ضرورت توجه بیشتر مسوولین را به رفع مشکلات اجتماعی- فرهنگی نشان می دهد. از طرفی شیوع بالای لاپاراتومی های منفی در ترومای نافذ دلیل روشنی بر تغییر لاپاراتومی اجباری به لاپاراتومی انتخابی است و فقط نافذ بودن تروما، دلیل بر انجام لاپاراتومی نمی باشد.
    کلیدواژگان: ترومای نافذ، ترومای غیر نافذ، لاپاراتومی منفی
  • محبوبه فیروزی، فاطمه هادیزاده طلاساز صفحه 26
    زمینه و هدف
    افزایش میزان سزارین فراتر از حد قابل قبول آن، اثرات منفی بر سلامت مادر و کودک و توان اقتصادی جامعه دارد و از آنجا که علت یک سوم کل سزارین ها، سزارین تکراری است، ترویج زایمان طبیعی پس از سزارین، راهی ارزشمند در کاهش میزان سزارین می باشد. مطالعه حاضر با هدف تعیین نگرش متخصصین زنان و ماماها در ارتباط با زایمان واژینال پس از سزارین و موانع موجود از دیدگاه آنان انجام شد.
    روش تحقیق: این پژوهش توصیفی بر روی 124 نفر از متخصصین زنان، دانشجویان تخصصی و ماماها انجام شد. انتخاب متخصصین زنان، دانشجویان تخصصی و ماماهای زایشگاه به شیوه تصادفی و از بیمارستانهای آموزشی شهر مشهد و انتخاب ماما های بهداشت به شیوه خوشه ایو از مراکز بهداشتی بود. ابزار پژوهش، پرسشنامه دو قسمتی شامل اطلاعات فردی و فرم سنجش نگرش مشتمل بر 21 عبارت با حداقل نمره صفر و حداکثر 42 بوده است. واحدهای پژوهش بر اساس نمره کسب شده در سه سطح نگرش موافق، بی نظر و مخالف قرار گرفتند. داده ها با استفاده از آزمونهای آماری Chi-Square، t، آنالیز واریانس یک طرفه و ضریب همبستگی پیرسون در سطح اطمینان 95% مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    نگرش بیشتر متخصصین زنان (80%)، دانشجویان تخصصی (1/61%)، ماماهای زایشگاه (4/81%) و ماماهای مراکز بهداشتی (5/60%)، نسبت به زایمان واژینال پس از سزارین مثبت بود؛ همچنین بین نگرش واحدهای پژوهش بر حسب شغل (p=0.027) و سال فارغ التحصیلی (p=0.049) تفاوت معنی داری وجود داشت. از دیدگاه متخصصین زنان و دانشجویان تخصصی، عدم حمایتهای قانونی مهمترین مانع در ارتباط با زایمان واژینال پس از سزارین بود.
    نتیجه گیری
    با توجه به نگرش مثبت افراد مورد مطالعه نسبت به زایمان واژینال پس از سزارین، به نظر می رسد جهت ترویج زایمان واژینال پس از سزارین، باید بیشتر به دنبال شناسایی موانع و رفع مشکلات اثر گذار بر عملکرد مناسب در این زمینه بود.
    کلیدواژگان: نگرش، زایمان واژینال پس از سزارین، متخصصین زنان، ماماها
  • حسین مشهدی نژاد، فریبرز ثمینی، پروفسور هادی رضوانی صفحه 33
    زمینه و هدف
    مطالعات متعددی به منظور ارایه یک روش درمانی مناسب برای درمان تومورهای سیستم عصبی مرکزی که در ضمن حاملگی تشخیص داده می شوند، انجام شده است. مطالعه حاضر با هدف تعیین شیوع تومورهای سیستم عصبی مرکزی در طی دوره حاملگی، روش های درمانی و زمان مناسب جراحی در این بیماران انجام شد.
    روش تحقیق: در این مطالعه که به صورت گذشته نگر از مهرماه 1378 تا اسفند 1384 در بخشهای جراحی مغز و اعصاب بیمارستانهای قائم و شهید کامیاب مشهد انجام شد، در مجموع 415 بیمار مونث مورد بررسی قرار گرفتند که 308 مورد تومور اینتراکرانیال و 107 مورد تومور اینترااسپینال داشتند. پس از تعیین تعداد بیمارانی که در سن باروری بودند (15 تا 45 سال)، بررسی و مقایسه آماری در افرادی که دارای تومور مغزی یا نخاعی بودند، انجام گردید. داده های جمع آوری شده با استفاده از روش های آماری توصیفی (شاخصهای مرکزی و پراکندگی و توزیع فراوانی) و تحلیلی و آزمون Chi-Square در سطح معنی داری p£0.05 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    از مجموع بیمارانی که دچار تومور اینتراکرانیال و اینترااسپینال شده بودند، 23 نفر حامله بودند (17 مورد تومور اینتراکرانیال و 6 مورد تومور اینترااسپینال). 9/52% تومورهای مغزی در ضمن حاملگی، مننژیوما بود. این میزان در تومورهای نخاعی به 50% رسید. در مطالعه انجام شده، عمل جراحی در بیشتر موارد پس از زایمان صورت گرفته و نتایج جراحی نیز در تمام موارد خوب بود.
    نتیجه گیری
    تصمیم گیری برای اتخاذ روش درمانی مناسب در بیمارانی که در ضمن حاملگی، مبتلا به تومورهای مغزی یا نخاعی می شوند و یا علایم و نشانه های ناشی از این تومورها بروز می نماید، متفاوت است. نتایج این مطالعه نشان می دهد که میزان ایجاد و یا افزایش رشد برخی از تومورهای مغزی و نخاعی بویژه مننژیوما در ضمن حاملگی بیشتر است. در مواردی که وضعیت نورولوژیک بیمار خوب باشد و بویژه در مواردی که تشخیص تومور در نیمه دوم حاملگی انجام شده است، بهتر است عمل جراحی پس از زایمان صورت پذیرد. در موارد اورژانس باید عمل جراحی در هر سنی از حاملگی انجام شود.
    کلیدواژگان: حاملگی، تومور اینتراکرانیال، تومور اینترااسپینال، رسپتورهای هورمونی
  • محمدرضا میری، عباسعلی رمضانی، حسین حنفی، بهمن قلی نژاد صفحه 39
    زمینه و هدف
    با توجه به اجرای طرح کشوری کنترل و پیشگیری از فشار خون بالا، ارزشیابی و پایش مراحل اجرای آن، از اهمیت ویژه ای برخوردار است. مطالعه حاضر با هدف بررسی سنجش کیفیت مراقبت و پایش برنامه در سطح مراکز بهداشتی، درمانی و خانه های بهداشت تحت پوشش شهر بیرجند انجام شد.
    روش تحقیق: در این مطالعه مقطعی- تحلیلی، با استفاده از روش نمونه گیری خوشه ای، 4 مرکز بهداشتی، درمانی روستایی از 4 منطقه شهر انتخاب و سپس تمام خانه های بهداشت تحت پوشش و بیماران مبتلا به فشار خون بالای این مراکز مورد بررسی قرار گرفتند. داده ها با استفاده از سه پرسشنامه ساختار یافته و نیز با بهره جستن از روش های مشاهده، معاینه و مصاحبه توسط کارشناسان بهداشتی جمع آوری گردید و سپس با استفاده از نرم افزار SPSS و آمار توصیفی و آزمونهای آماری، t، Chi-Square و One way ANOVA و ضریب همبستگی پیرسون در سطح معنی داری a=0.05 تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    %35 از بیماران مبتلا به فشار ون بالا به طور کامل مراقبت و %45 آنان به پزشک معرفی شده بودن و %40 بیمارانی که بموقع مراقبت نشده بودند، توسط بهورز پیگیری شده و تنها %30 بیماران ارجاعی به پزشک، توسط پزشک مراکز بهداشتی، درمانی مراقبت شده بودند. بین میانگین نمره آگاهی بهورزان و جنس اختلاف معنی داری مشاهده شد (P<0.05)؛ همچنین بین میانگین نمره آگاهی و سطح سواد و شغل بیماران اختلاف معنی داری وجود داشت (P<0.05).
    نتیجه گیری
    بر اساس یافته های پژوهش و با توجه به میزان آگاهی بهورزان و بیماران مبتلا به فشار خون از طرح مذکور، برگزاری دوره های آموزشی و کلاسهای ضمن خدمت جهت بهورزان و آموزشهای لازم به بیماران از طریق آموزشهای چهره به چهره، بحث گروهی و استفاده از جزوه های آموزشی به منظور ارتقای سطح آگاهی آنها پیشنهاد می گردد.
    کلیدواژگان: سنجش کیفیت، طرح پیشگیری و کنترل فشار خون بالا، بیرجند
  • لیلا صادق مقدم، فریبا عسگری، پرویز معروضی، هدایت الله شمس، سیمین طهماسبی صفحه 45
    زمینه و هدف
    ازدواج مهمترین تصمیم در زندگی محسوب می شود و حدود 95% از افراد در برهه ای از زمان ازدواج می کنند. در طول زندگی مشترک، متغیرهای گوناگونی بر نحوه ارتباط زوجین با یکدیگر تاثیر می گذارد. این متغیرها، رضایت یا عدم رضایت زن و شوهر را از روابط زناشویی به همراه دارند. این پژوهش با هدف تعیین میزان رضایت از زندگی زناشویی در زنان شاغل و خانه دار و همسران آنها در شهر گناباد انجام شد.
    روش تحقیق: در این پژوهش مقطعی و توصیفی- تحلیلی، نمونه گیری به صورت دو مرحله ای انجام شد؛ در مرحله اول نمونه گیری خوشه ایمتناسب با حجم و مرحله دوم آن نمونه گیری تصادفی ساده بود و در آن 25 زوج دارای همسر خانه دار و 25 زوج دارای همسر شاغل انتخاب شدند. داده ها با استفاده از پرسشنامه حاوی مشخصات فردی و پرسشنامه رضایت از زندگی زناشویی انریچ جمع آوری شدند؛ سپس با استفاده از روش های آماری توصیفی و آزمونهای t، ANOVA و رگرسیون خطی در سطح معنی داری p£0.05 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    میانگین نمره رضایتمندی در زنان شاغل و همسران آنها، 0.6±3.6 و در زنان خانه دار و همسران آنها 0.7±3.7 به دست آمد و اختلاف میان آنها معنی دار نبود. بین رضایتمندی و سطوح مختلف تحصیل در دو گروه مردان و زنان نیز اختلاف معنی داری مشاهده نشد؛ اما بین سطوح درآمد و میزان رضایتمندی از زندگی زناشویی در مردان اختلاف معنی دار بود (p=0.047). در زنان شاغل بین سن ازدواج با رضایتمندی (p=0.023) و بین سالهایی که از ازدواج گذشته بود، با رضایتمندی (p=0.02)، ارتباط معنی داری مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    بر اساس یافته های این مطالعه، به نظر می رسد بین رضایتمندی از زندگی زناشویی و وجوه مختلف آن در زنان شاغل و زنان خانه دار و همسران آنها با متغیرهای خاص ارتباط وجود دارد.
    کلیدواژگان: رضایتمندی از زندگی زناشویی، زنان شاغل، زنان خانه دار، همسر
  • اکرم کوشکی، آزاده امین پور، مهین آذر صفحه 50
    زمینه و هدف
    پرفشاری خون، سومین عامل خطر در مثلث مرگ ناشی از بیماری های قلبی- عروقی در کنار بالا بودن LDL-c و سیگار عنوان شده است. مطالعات مختلف جمعیت شناختی، ارتباط مشخصی را بین انواع آب آشامیدنی و بروز بیماری های قلبی- عروقی و فشارخون نشان می دهند. مطالعه حاضر با هدف تعیین میزان تاثیر نوع و مدت مصرف آب بر روی فشار خون مردان مبتلا به پرفشاری خون انجام شد.
    روش تحقیق: در این مطالعه که به صورت کارآزمایی بالینی انجام شد، 41 مرد مبتلا به پرفشاری خون با میانگین سنی 8±48 سال به طور تصادفی در دو گروه قرار گرفتند و بر اساس سن، شاخص توده بدنی، نسبت دور کمر به دور باسن، نوع و دوز داروهای مصرفی، سیگار و مدت ابتلا به بیماری پرفشاری خون، با هم مشابه سازی شدند. به هر گروه به ترتیب روزانه 2 لیتر آب معدنی چشمه دماوند (گروه آزمون) و آب آشامیدنی شهر تهران (گروه شاهد) به مدت 8 هفته داده شد. در شروع، هفته های چهارم و هشتم مطالعه، فشارخون آنها اندازه گیری شد و یادآمد 24 ساعته خوراک از افراد هر دو گروه نیز گردآوری و ارزیابی گردید. داده ها با استفاده از آزمونهای آماری t، Wilcoxon و Mann-Whitney در سطح معنی داری p£0.05 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    میانگین فشار خون سیستولیک در هفته چهارم و هشتم نسبت به شروع مطالعه، در گروه آزمون به ترتیب 5/13% و 5/21% و در گروه شاهد 6/5% و و 15% کاهش نشان داد که در هر دو مقطع زمانی از نظر آماری معنی دار بود(p=0.001). میانگین فشار خون دیاستولیک نیز در هفته چهارم و هشتم نسبت به شروع مطالعه، در گروه آزمون به ترتیب 3/11% و 61/17% و در گروه شاهد 3% و 47/16% کاهش نشان داد که در هر دو مقطع زمانی از نظر آماری معنی دار بود(p=0.001). تفاوت بین دو گروه اول و دوم در هفته چهارم معنی دار بود (p<0.05) ولی در هفته هشتم معنی دار نبود. این کاهش در هفته چهارم در گروه آزمون بیشتر بود.
    نتیجه گیری
    نتایج این تحقیق نشان می دهد که آب بر کاهش فشار خون در مبتلایان به پرفشاری خون موثر است و می تواند خطر ابتلا به بیماری های قلبی- عروقی را کاهش دهد.
    کلیدواژگان: پرفشاری خون، آب، نوع، مدت زمان، مردان
  • گزارش یک مورد اینتوساسپشن گاسترو دئودنو ژژونال در اثر پولیپ فیبروئید التهابی
    سیدهادی اخباری، مهیار محمدی فرد، قدرت الله ناصح، علی قنادان صفحه 54
    اینتوساسپشن (Intussusception)در بالغین رخدادی نادر است. در این مقاله یک خانم? ? ساله با اینتوساسپشن گاسترو دئودنوژژونال به علت پولیپ التهابی فیبروئید گزارش می شود که سرانجام پس از جراحی حذف تومور و آناستوموز علائم بیمار بهبود یافت.
    کلیدواژگان: اینتوساسپشن، پولیپ فیبروئید التهابی، سونوگرافی، توموگرافی رایانه ای
|
  • Dr. F. Haghighi *, Dr M. Hashemzehi, Mr Sa Saadatjoo Page 5
    Background And Aim
    Breast cancer is a prevalent disease in the world, region and Birjand and there are racial and regional differences in the epidemiology and variations in the pattern of P53 gene mutations. We studied the prevalence of P53 gene mutations, estrogen and progesterone in breast caner patients.
    Materials And Methods
    In this descriptive analytical study, all consecutive pathological specimens of breast cancer patients in Birjand during 2 years were examined. First the neoplasm was determined and specimen from fixed parafinated blocks was obtained. After depparafination, immunohistochemistry staining with P53, estrogen and progesterone kit (DAKO Company, Denmark) was done. Data was analyzed by chi-square test. And P0.05 was regard as significant.
    Results
    51 specimens examined. Most of them were olden than 48 years (54.9%), residing in urban area (62.2%) and housewife (82.4%). The specimen were positive for estrogen, progesterone and P53 receptors in 12 (23.5%), (21.6%) and 14 (27.5%) respectively. There was no significant relation between the prevalence receptor positive and age, place of residence. Housewives had less estrogen receptor compared to employed patient (14.3% vs.. 66.7% P<0.001). Progesterone and P53 receptor positivists were more common in employed patient comport to housewives but it was not significant.
    Conclusion
    According to the result of this study and high prevalence of breast cancer, more studies with more sample size should be done to help patients for better treatment and survival.
  • Ms H. Ghavami, Dr. F. Ahmadi *, Dr. R. Meamarian, Dr. H. Entezami, Dr. S. Faghih Zadeh Page 10
    Background And Aim
    Type 2 diabetes is a rapidly growing chronic health problem, the complications of which cause significant morbidity and mortality. Advancing age, obesity, upper body fat distribution, and a family history of diabetes are among the well established risk factors for this condition. This study was carried out in order to determine the effects of applying continuous care model on diabetic patients` body mass index and weight.
    Materials And Methods
    This is a Quasi-experimental study which was done in Orumia`s Imam Reza hospital. 74 DM type II patients were selected with random allocation technique and assigned to case & control groups for the purpose of this research. Data collection tools include: demographic information’s questionnaire and measuring of weight, height, and calculating of body mass index. Researcher after doing first step of Continuous Care Model (orientation) in both of groups (case and control), did the second step of model (sensitization) only in case group with conducting 20 educative sessions of group discussion about self care in DM type II. Then control was done on case group monthly. In this stage researcher visited patients at their homes and completed check lists then evaluation was done.
    Results
    The mean of BMI and weight amounts in the control group at the beginning of study and at the first, second and third months after were respectively: Repeated measurement test showed that: There is significant relation (P=0.014) between applying continuous care model and reducing BMI and weight amounts in diabetic patients. The mean of weight and BMI measured by pair t test showed that: There is significant relation amounts before and after of study in two groups (reduce route in case group and slightly increase in control group).
    Conclusion
    Considering this findings, research hypothesis that applying continuous care model can reduce weight and BMI amounts in DM patients was approved. Therefore we propose to apply continuous care model on diabetic patients in order to reducing their weight and BMI amounts.
  • Ms N. Shamaeian Razavi * N. Bahri Binabaj L. Hoseiny Shahidy M. Pourheidari Page 16
    Background And Aim
    The optimal maternal position for the most comfortable, efficient delivery has long been a source of contention. The purpose of this study was comparison labor pain in first stage of labor.
    Materials And Methods
    In this study 56 primigravida women that had 2-5 cm cervical dilation and 5-10 minute frequency of contraction randomly assigned in two groups. Group A began with 30 min in the sitting position and group B began with 30 min supine position, followed by 30 min supine sitting position. Therefore maternal position in group A was sitting- supine- sitting- supine, and in group B was supine- sitting-supine sitting. Each 30 min period the woman asked to rate the labor pain using visual Analugu scale (VAS)
    Results
    There were no statistically significant differences between mean pain in upright and supine position in all women.
    Conclusion
    We conclude that a certain position can not provide less pain through the first Stage of labor. Therefore is no reason to discourage patients from adopting the position of their choice in labor
  • Dr. B. Khorasani *, Dr. A. Gholizadeh Pasha Page 21
    Background And Aim
    Emergency Laparatomy is a therapeutic and surgical method which is applied for many kinds of diseases especially abdominal trauma. Abdominal trauma (penetrating and blunt trauma) is one of the most common causes of emergency laparatomy. Some years ago all the patients with abdominal penetrating trauma underwent laparatomy but since the results were incredible and negative laparatomy had increased, some new criteria were determined for surgery and as a result the elective laparatomy replaced the obligatory laparatomy.
    Materials And Methods
    This is a descriptive prospective study on the patients who had undergone emergency laparatomy following the abdominal trauma. The data were based on the available dossiers in Hospital.
    Result
    out of 138 trauma patients who had undergone laparatomy, 96 of them contacted blunt trauma and 42 penetrating trauma. The largest number of laparatomy patients was in the third decade of their life. The most common reasons for trauma were stab and car accident. CT scan and abdominal lavage were not used for any of the patients. In blunt trauma, clinical symptoms and examinations were used but in penetrating trauma just because it is penetrating, laparatomy was used. In penetrating and blunt trauma there were respectively 20 and 8 cases of negative laparatomy. The rate of mortality in traumatic patients was reported just 5 cases.
    Conclusion
    52.2% of laparatomy in blunt trauma was the result of car accident and 26.1% of laparatomies in penetrating trauma was the result of stab. This statistics show that social-cultural problems should be taken more seriously. The prevalence of negative laparatomy in penetrating trauma is the best reason for changing the obligatory laparatomy to the elective laparatomy, so being penetrative isnt sufficient for laparatomy
  • Ms M. Firoozi * F. Hadizadeh Talasaz Page 26
    Background And Aim
    Increasing of caesarean delivery beyond of acceptable rate, can have negative effects on the health of the mother and baby and economy of the society. Because of one-third of total caesarean deliveries are due to repeated caesarean, promotion of vaginal birth after caesarean can be a valuable way for decreasing of caesarean rate. The purpose of this study was to determine the attitude of gynecologists and midwives about vaginal birth after caesarean and barriers about it.
    Materials And Methods
    This descriptive study was done on 124 gynecologists, residents and midwives. Gynecologists, residents and midwives of maternity units were selected by random sampling method from teaching hospitals and midwives of health centers were selected by cluster sampling. Research instrument was two sections questionnaire consist of: demographic characteristic and attitude assessment form include 21 phrases with minimum score of 0 and maximum 42. According acquired score attitude was classified to three levels: agree, neutral and disagree. Data were analyzed by using chi- square test, t test, and analysis of variance and Pearson correlation.
    Results
    Data analysis indicated that most of gynecologists (80%), residents (61.1%), midwives in maternity units (81.4%) and midwives in health centers (60.5%) had positive attitude about vaginal birth after caesarean. There was a significant difference between attitude of subjects base on job (P=0.027) and time of graduation (P=0.049). According the views of gynecologists, no legal supports were the most barriers about VBAC.
    Conclusion
    By attention to positive attitude of the gynecologists and midwives, for promotion of vaginal birth after caesarean, searching of barriers and solving them is suggested.
  • Dr. H. Mashhadi Nejad, Dr. F. Samini *, Prof. H. Rezvani Page 33
    Background And Aim
    This study has been achieved to establish the indications of surgical intervention at the appropriate gestational duration for brain and medullary tumors in pregnant women and to evaluate any correlation between gestational hormones and the rate of occurring or rate of growth of brain or medullary tumors.
    Materials And Methods
    In our retrospective study since 1999 to 2005, 1027 patients who had been admitted and operated in neurosurgical centers were determined. The female patients who were in fertility age were selected and statistical analysis with descriptive methods and Chi-Square test was done in patients who had intracranial or intraspinal tumors or their neurological findings were accelerated. Then we compared our results with other studies.
    Results
    From 1027 patients in our study with brain or medullary tumors, 23 patients were pregnant. 17 cases had intracranial and 6 cases had intraspinal tumors. 52.9% of brain tumors and 50% of intraspinal tumors in our study were meningioma. Most of patients in our study were operated after delivery and results were good in almost all of patients.
    Conclusion
    A decision for best management and treatment is different in pregnant patients with intracranial or intraspinal tumors. This study indicated that the rate of intracranial and intraspinal tumors, specially meningioma, or accelerated rate of neurological findings are probably because of hormonal receptors specially progesterone receptors. If the patient’s condition worsens, the tumor should be excised as soon as possible but if the neurological condition of patients is stable, it would be rather the operation is achieved after delivery.
  • Ms L. Sadegh Moghadam * F. Askari_Mr. P. Marouzi_Mr. H. Shams S. Tahmasbi Page 45
    Background And Aim
    Marriage is the most important decision in life and 95% of the people marry during their life. Common life was influenced by different variables. These variables cause wife and her husband to be satisfied or unsatisfied from their life. The purpose of this study was the comparison of marriage satisfaction in housewives and employed women and their husbands in Gonabad.
    Materials And Methods
    This is a cross-sectional and analytic study. Data collection was performed in two stages. At first stage cluster sampling and at second stage simple random sampling was done and 25 housewives copples and 25 employed women copples were studied. The data was collected by demographic information and Enrich questionnaire and were evaluated by using of t test and ANOVA and linear regression.
    Results
    The mean of satisfaction score in employed women and their husbands was 3.6 and in housewives and their husbands were 3.7 with no significant difference between them. There was no significant difference between satisfaction and education levels in the two groups but it was significant between satisfaction and income in men,and between satisfaction and age of marriage in women.There was a significant difference in marriage satisfaction between employed women and housewives after a time of marriage(P=0.02).
    Conclusion
    There are variables which influence on married life satisfaction on men and women that these variables must be recognized.
  • Ms A. Kooshki * A. Aminpour_Dr. M. Azar Page 50
    Background And Aim
    Epidemiological studies have been revealed that there is a relationship between hardness of water and prevalence of CVD. Therefore this study has been planned to determine the influence of local mineral water on blood pressure in hypertensive men.
    Materials And Methods
    In this cross sectional study, 41 middle age men with hypertension (488) were matched based on age, BMI, WHR, drug, smoking, and duration of the disease and randomly selected in a First and second groups. Respectively, mineral and usual tap waters were given to first and second groups 2 liters per day for 8 weeks. Blood pressures of subjects were calculated by barometer at the 1st, 4th and 8th weeks of experiment. Wilcoxon, Mann-Whiney and t-test were used for statistical analysis of the results. Dietary intakes of subjects were determined by using 24 hours recall questionnaire at the 1st, 4th and 8th weeks of the experiment and were analyzed by Nutritionist III program, which is modified with Iranian Food Data Bank.
    Results
    The mean SBP in first and second groups were after 4 weeks 131.09.98 and 136.18.65 mmHg, respectively. The experiment has showed a significant reduction in 4th week 13.53% in first and 5.64% in second groups (P=0.001). The difference between the groups were statistical significant (P<0.05). SBP reduction in both groups did not show statistical significant after 8th weeks between the groups. The mean DBP in first and second groups were 85.756.34 and 92.624.07 mmHg, respectively after 4th week of experiment with a significant reduction of 11.3% in case and 3% in control groups (P=0.001). Also significant difference in DBP was seen at 4th week of the study between the groups (P<0.05). DBP reduction in both groups did not show statistical significant difference after 8th weeks between the groups.
    Conclusion
    According to the result, mineral spring water has a significant influence on reducing blood pressure after 4 weeks in comparison with tap water, which it could be leading to lower risk of CVD.
  • Gastero-deudono-jejunal intussusception due to an inflammatory fibroid polyp (a case report)
    Dr. S.H. Akhbari, Dr. M. Mohammadi Fard *, Dr. Gh. Naseh, Dr. A. Ghanadan Page 54
    Intussusceptions in adults are rare. We report a 39-year-old woman who had a gastero-deudono-jejunal intussusception due to an inflammatory fibroid polyp manifesting. Resection-anastomosis of the intussuscepted segment was done. She is well one year later.